VoorleesExpress zoekt vrijwilligers in Emmen

Gepubliceerd op: 16 juli 2024 07:45

De VoorleesExpress roept enthousiaste vrijwilligers in Emmen op om kinderen te ondersteunen bij hun taalontwikkeling in de vertrouwde omgeving van hun eigen huis. Voor ouders kan het een uitdaging zijn om thuis voldoende taalstimulans te bieden, vooral als ze zelf moeite hebben met taal en lezen. De VoorleesExpress-vrijwilligers vervullen hierbij een belangrijke rol door samen met ouders te laten zien dat taalactiviteiten ook leuk en eenvoudig kunnen zijn.

Samen de taal stimuleren

Vrijwilligers van de VoorleesExpress bezoeken wekelijks gezinnen waar kinderen moeite hebben met taal. Samen lezen, praten en taalspelletjes doen op de bank of aan de keukentafel stimuleert de taalontwikkeling en maakt lezen leuk. Dit helpt kinderen niet alleen beter te lezen, maar ook beter te presteren op school.

Al meer dan 50 gezinnen bereikt in de gemeente Emmen

Sinds de start van het programma in 2019 zijn al ruim 50 gezinnen in de gemeente Emmen bereikt, wat neerkomt op meer dan 1000 gezinsbezoeken. Momenteel staan 10 gezinnen op de wachtlijst. Nieuwe vrijwilligers zijn dus hard nodig.

Waarom vrijwilliger worden bij de VoorleesExpress?

Als vrijwilliger bij de VoorleesExpress maak je echt verschil in het leven van een kind. Samen met ouders help je niet alleen bij hun taalontwikkeling, maar krijg je ook waardevolle ervaring met kinderen. Het is een kans om je horizon te verbreden en veel voldoening te halen uit je werk.

Het is geweldig om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn als ik kom voorlezen. Ze kijken altijd uit naar mijn bezoek en ik geniet er zelf ook enorm van.

— Ina, vrijwilliger VoorleesExpress

Wil jij ook een verschil maken door twintig weken lang één uur per week samen met een kind en ouders aan de slag te gaan met taal? Neem dan contact op Cathy de Vroome, projectleider van de VoorleesExpress via voorleesexpress@facet-emmen.nl. Of ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van de VoorleesExpress.

Website VoorleesExpress