Programma TaalTheaterNacht bekend

Gepubliceerd op: 16 september 2024 08:00

Op vrijdag 22 november is er een feestelijke editie van de TaalTheaterNacht in Emmen. Deze vindt plaats bij Facet in het centrum van Emmen. Hiermee viert de Stichting Taalpodium Emmen haar 35-jarig jubileum.

Tijdens het Uitfestival presenteerde STEM het programma voor deze feestelijke TaalTheaterNacht.
Op acht verschillende podia zijn er optredens van landelijk bekende, regionale én lokale artiesten. Hier ontmoet je schrijvers, dichters, muzikanten, taalkunstenaars, spoken word- en kleinkunst-artiesten.

De schrijfsters Connie Palmen en Lisa Weeda komen naar Emmen, net als alleskunner Wim Daniëls. Herman Sandman, columnist van het Dagblad van het Noorden, verzorgt voordrachten, ook dichter en columnist Jean Pierre Rawie is aanwezig.

Onze eigen provincie is ook goed vertegenwoordigd. Een paar namen: Jan Veenstra, Martijje, Marga Kool en Aagje Blink. Ook de Emmer Gemeentedichters en het Light Verse Collectief treden op. Winnaar van de Gouden griffel en schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk Pieter Koolwijk is aanwezig om te vertellen over zijn schrijverschap.

De Lange Mannen Met Haast zingen hun poëtische liedjes en het Gezelschap Marjolein Meijer trakteert ons op een ROT-programma. Zij zingt de prachtige liedjes die door de overleden Jan Rot werden vertaald in het Nederlands. Meezingen? Graag!

Jongeren

Voor jongeren is er een breed programma. Naast allerlei workshops zijn er optredens van onder meer breakdancer/performer Benna Mensah en comedian Job van Duinen, eerder winnaar van de Kunstbende. Ook singer-songwriters beklimmen het podium zoals Vincent Corjanus en de jonge talenten Marit Nygård, Madelief Harten en Nik Iprenburg.

Verdriet van Drenthe

Een speciale plaats is er voor het ‘Verdriet van Drenthe’. Op deze avond verschijnt de elfde editie van deze speciale reeks over Drenthe, nu geschreven en voorgelezen door Marijke de Vries. Zij is o.a. journalist voor het dagblad Trouw. Marijke groeide op in Nieuw-Amsterdam, maar woont al jaren in andere delen van ons land.

De TaalTheaterNacht wordt sfeervol aangekleed met verrassende acts en mooie exposities, waarbij de unieke collectie pop-up boeken van verzamelaar Henk Sikkema zeker een blikvanger is. Kijk voor het volledige programma op taalpodiumstem.nl.

Koop direct tickets