Expositie Architect Jürg Ruf ontwerpt én schildert!

Gepubliceerd op: 2 oktober 2024 13:00

Architect Jürg Ruf ontwerpt én schildert! Is dat niet bijzonder? Eigenlijk niet, want elke architect is óók kunstenaar. Dit gaat zeker op voor Jürg Ruf. In deze expositie wordt een selectie van zijn ontwerp- én schilderwerk getoond in Facet Emmen centrum.

Architect Jürg Martin Ruf (Curaçao, 1934) is van Zwitserse afkomst. Hij verhuisde in 1969 naar Emmen en nam samen met Arie Swager het bureau van de net overleden architect A. A. Oosterman over. Emmen, toen een snel groeiende stad, bood in die tijd veel werk voor jonge architecten.

Ruf ontwierp onder andere de School voor Laboratoriumpersoneel in Emmen, de KBO School in Nieuw Buinen, basisschool Diedeldoorn, gymzalen in de Rietlanden, het dorpscentrum ‘t Schienvat in Erica,jeugdsociëteit Barnstee in Barger-Oosterveld en het raadhuis van Odoorn in Exloo. Daarnaast ontving hij regelmatig opdrachten voor sociale woningbouw, zoals van woningstichting Emmen Centraal Woningbeheer(later WoonCom, nu Lefier), met projecten in Baander, De Weiert, Postma, Derksstraat en Zuidbarge.

Ruf heeft altijd veel gereisd. Hij maakte daarbij geen kiekjes zoals elke ‘gewone’ toerist, maar hij schilderde zelf zijn reisimpressies en -herinneringen. Uiteraard zitten daar veel bijzondere gebouwen bij, maar ook landschappen en antieke ruïnes.

Kom naar Facet en laat je inspireren door het veelzijdige werk van Jürg Ruf. Bezoek de expositie tijdens de openingstijden van Facet!

Datum: 7 oktober tot 18 november 2024
Vestiging: Facet Emmen centrum

ArchitectuurPunt Drenthe