Emmen Rocks: Muziekfestival in ATLAS Theater

Gepubliceerd op: 8 oktober 2024 10:55

Na de enorm succesvolle eerste editie vorig jaar, vindt op zondag 20 oktober van 13:00 tot 18:00 uur de tweede editie van Emmen Rocks plaats in het ATLAS Theater! Dit event, georganiseerd door Facet, in samenwerking met muzikanten Niels Voskuil en Rowdy Prins, biedt een geweldige kans om te genieten van regionale artiesten en bands, boeiende clinics door topmuzikanten en interessante informatie-stands.

Het festival is verdeeld over twee podia in de foyer en de zaal. Hier kun je sprankelende optredens bijwonen van de Emmense rappers Màvcase en TERRA en de bands Lisa Ploeger, ISZA, Radiant Sculptures en GIRLSGIRLSGIRLS.

Masterclass en clinics

Op de eerste verdieping maak je kennis met landelijk bekende muzikanten zoals Micky Fisser, drummer van onder andere André Hazes jr. en Mart Hoogkamer en Martijn van Agt, gitarist van o.a. Ilse DeLange. Zij delen hun ervaringen en beantwoorden graag al je vragen. Daarnaast geeft de Emmense songwriter Bernard Gepken een kijkje in zijn muzikale keuken en is er een Q&A met bassist Richard Zoer die docent op de Rockacademie is.

Open Session

Vanaf 16:30 uur is er een Open Session in de Dagblad van het Noorden zaal. Vergeet je gitaar of drumstokken niet en grijp deze kans om mee te spelen met de huisband, bestaande uit de crème de la crème van de Emmense popmuzikanten: Rowdy Prins, Niels Voskuil, Andy Nijmeijer, Kris Tiemens en uiteraard zangeres Marjolein Scheper.

‘Facet organiseert veel culturele projecten voor jongeren', vertelt Bibian Welbergen namens de organisatie. ’Wij vinden het essentieel dat jongeren de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen. Emmen Rocks is voortgekomen uit de Open Sessions die we al anderhalf jaar maandelijks organiseren. We merken hoe belangrijk het is dat jongeren een plek hebben om elkaar te ontmoeten en zich te laten inspireren. Elke eerste dinsdag van de maand is er daarom een gratis Open Session in Café de drie paardjes in Emmen. Jongeren kunnen daar podiumervaring opdoen door samen op te treden met ondersteuning van de professionele huisband.

De toegang bij zowel de Open Sessions als Emmen Rocks is gratis. Voor Emmen Rocks is reserveren wel gewenst.

Reserveer direct gratis tickets

Download het blokkenscherma